Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Χρώματα και αρώματα....Ελλάδας

Ελληνικές γεύσεις...αλλιώς...

Η σχέση μου με την κουζίνα είναι μια σχέση αγάπης...Από τα παιδικά μου χρόνια..
Κάθε φορά που ετοιμάζω κάτι το κάνω με πολύ αγάπη και δημιουργικότητα...Η ώρα του φαγητού για μένα είναι "ιερή" και "μοναδική"...Γι'αυτό προσπαθώ κάθε φορά να είναι ιδιαίτερη και να αφήνει ωραία αρώματα στα αγαπημένα μου πρόσωπα...Ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα με όλα τα καλά και με αφθονία αγαθών...Πολλές φορές σερφάρω στο διαδίκτυο ανακαλύπτοντας νέες γευσεις,βάζοντας πάντα τη δική μου πινελιά.....Ναι γιατί αυτό,είναι στυλ!Ετσι λοιπόν αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας το σημερινό μας μεσημεριανό...Μια μοντέρνα εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας(που πρέπει να ομολογήσω ως είναι κλεμμένη απο την Αννα-Μαρία Μπαρού,αλλα μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα με το αγγουράκι κ τα σχέδια που κάνει) και φιλέτακια απο μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μαιντανου(ναι,ναι...σαλτσα μαιντανου...παρ'οτι δεν είμαι λάτρης του συγκεκριμένου μυρωδικού,προσπάθησα να βρω ένα τρόπο να τον χρησιμοποιήσω .....και το αποτέλεσμα με αποζημίωσε).!!!
Απολαύστε....





ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 αγγουράκια
  • 4-5 ελιές (μαύρες)
  • 8-10 ντοματίνια 
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μπαστουνάκια το λευκό τους μέρος(εάν το επιθυμείτε) 
  • 200γρ φέτα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Πλένουμε καλά όλα τα υλικά μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση,κόβουμε τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες(εγώ χρησιμοποίησα το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες) και τα τοποθετούμε    σ' ένα μπόλ με παγωμένο νερό για 15-20 λεπτά έτσι ώστε ν' αποκτήσουν αυτό το ιδιαίτερο σχήμα.Έπειτα λιώνουμε τη φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και πλάθουμε μπαλάκια. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας. Προσθέτουμε απο πάνω ελαιόλαδο,αλάτι,ρίγανη κατα βούληση...

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου φιλεταρισμένα(ή στήθος)
  • αλάτι-πιπέρι  
  • 3-4 καρότα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλια ξύδι
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο (εγώ χρησιμοποιώ μπουτάκια γιατί είναι πιο τρυφερά) και το ψήνεται σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα γυρίζοντας ανα τακτά διαστήματα. Ξεβλουδίζουμε τα καρότα κ τα κόβουμεστη μέση σε μπαστουνάκια,τα ρίχνουμε σε βραστό νερό κ βράζομε μέχρι να κρατάνε λίγο.Σ'ενα μπλεντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τα καρότα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

  •  ένα ματσάκι μαϊντανό 
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 1 φέτα ξερό ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο καλά
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω απο το κοτόπουλο.

Νόστιμα και υγιεινά....
Βάλτε  την προσωπική σας πινελιά σε ότι μαγειρεύετε,δημιουργίστε όμορφα πιάτα και επιβάλετε το δικό σας στυλ στους φίλου σας....δώστε αξία σε αυτή τη στιγμή της ημέρας και μην το βλέπετε ως κάτι αναγκαστικό ή αναγκαίο...Θα δείτε πως θα μείνετε αξέχαστοι και θα δείτε με άλλη ματιά την καθημερινότητα....

Καλή σας όρεξη!!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου